Over Boerengoud

Midden in het Groene hart, vlakbij de Nieuwkoopse Plassen en naast het natuurgebied de Groene Jonker, runnen wij in de Noordse Dorpse Polder onze melkveehouderij. De boerderij genaamd “Mijn ouders vrucht” is al generaties in de familie Wahle en hebben we, Rene en Kitty Wahle deze in 2010 overgenomen. De boerderij telt 85 melkkoeien en ongeveer 30 stuks jongvee en 110 stuks vleesvarkens, 5 kippen, een haan. Zes dagen per week verkazen we de melk zelf tot Goudse Boerenkaas volgens traditioneel authentiek recept en een dag in de week leveren we de melk aan de melkfabriek.

 


Onze koeien gaan als het weer en de bodem het toelaat in de lente, zomer en herfst zo veel mogelijk overdag en ’s nachts de weide in. Bij warme dagen hebben de koeien de mogelijkheid om de koelte en schaduw van de stal weer op te zoeken.

Al enige tijd hadden we het idee om onze boerenkaas meer op bestelling te gaan verkopen in plaats van een traditionele kaaswinkel. Na enig brainstormen is het idee gevormd om onze smaakvolle boerenkaas, ons boerengoud te gaan verkopen via deze webshop.

CONTACT